Stop for farlig fedt i maden

Som det første land i verden, indfører Danmark begrænsninger på indholdet af transfedtsyrer i maden. Dansk Industri mener, fødevareministeren burde vente på en EU-regulering.
Tina Møller
Industrielt fremstillede transfedtsyrer øger risikoen for hjertesygdomme og type 2 sukkersyge, og der er begrundet mistanke om, at de kan skade fosterets vækst, konkluderer Ernæringsrådet i en ny rapport. Derfor tvinger fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) nu industrien til at begrænse indholdet af transfedtsyrer i madvarer til to procent af fedtmængden. Samtidig bliver det tilladt at mærke varer, der indeholder mindre end en procent af de skadelige fedtsyrer med »fri for transfedtsyrer«.

Ernæringsrådet har testet udvalgte madvarer og fundet et højt indhold af transfedtsyrer i specielt pop-selv-popcorn, pommes frites, chokoladebarer, kager og kiks.

Fødevareministeren finder rapportens resultater alarmerende.

»Rapporten viser, at transfedtsyrer udgør en uacceptabel risiko for sundheden. Den giver os et indiskutabelt grundlag og soleklar forpligtelse til at skride ind. Det skaber selvfølgelig en begrænsning for industrien, men vi vil ikke sætte industriens hensyn over folkesundhedens,« siger Mariann Fischer Boel, der i går præsenterede de nye grænseværdier.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024