Stop for genopdragelsesrejser

Sandra Schwartz

Selvfølgelig skal det fortsat være muligt at bede Kasper fri i uge 10, fordi familien skal på skiferie eller en tur til Somalien, men vi vil ikke acceptere disse længerevarende opdragelsesrejser. Dels bliver børnene splittede mellem to kulturer, og dels er de sociale myndigheder, kommunerne, til grin, hvis de skal betale penge til nogle børn, som ikke er der

Henriette Kjær
Socialminister (K)
Socialministeren sætter stolen for døren for den praksis, at indvandrerfamilier sender deres børn på lange ferier i hjemlandet.

Socialminister Henriette Kjær (K) fremsætter i oktober et lovforslag, der skal gøre det muligt for kommunerne at stoppe sociale tilskud. Indvandrer- og flygtningefamilier, som sender deres børn på længerevarende genopdragelsesrejser i deres hjemland skal straffes økonomisk.

Socialministeren påpeger: »Skolerne skal allerede i dag underrette kommunen, hvis et barn er væk fra undervisningen i længere tid uden grund, men kommunerne kan ikke handle, når et barn er sendt til Somalia eller til ex-Jugoslavien i op til et helt år. Det er ikke alene synd for børnene, det ødelægger også integrationen."

"Ofte er det jo sådan, at det sker, når forældrene opdager, at deres barn er ved at blive for dansk. Det kan være de begynder at kikke efter danske piger eller drenge til kærester, og så vupti ryger de afsted til deres hjemland på genopdragelse," uddyber hun.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024