Stop for røg i offentlige transportmidler

Sandra Schwartz

Når et antal mennesker, svarende til indbyggertallet i en halvstor provinsby årligt dør af rygning, må vi være parat til at stramme lovgivningen yderligere

Birthe Skaarup (DF)
Formand, Sundhedsudvalget
Et flertal uden om regeringen er parat til at skærpe kursen med nye forbud over for rygere. Nyt socialdemokratisk udspil bruger både pisk og gulerod for at få danskerne til at lægge smøgerne på hylden.

Politikerne varsler skærpet kurs over for rygerne. Med støtte fra et folketingsflertal uden om regeringen foreslår Socialdemokraterne i et nyt udspil en række forbud mod rygning, sådan som det længe har været tendensen i en række andre lande.

Ryger-kupéer skal bl.a. afskaffes, så det fremover er forbudt at nyde en cigaret eller en pibe tobak i toget på vej til eller fra arbejde, og på restauranter og barer skal man forpligte sig til at oprette afdelinger for ikke-rygere. Folkeskoler, idrætsområder og sygehuse skal også være røgfrie.

Forslaget omfatter også massive anti-rygningskampagner og adgang til billigt nikotintyggegummi. Det skal forhindre, at 12.000 danskere hvert år dør som følge af rygning, og at ikke-rygere skærmes mod cigaretrøg.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024