Store forventninger til politisk thriller

Forventningerne til den politiske thriller Kongekabale - inspireret af K-formandsstriden i 90'erne - er tårnhøje. Filmen med premiere 1. oktober er udtaget til flere filmfestivaler og udvalgt til Biografklub Danmark.
Mette Dyrskjøt
Danske biografgængere er ikke just forvænte med hverken film eller romaner fra den politiske arena. Sidste politiske film er "Skytten" fra 1977 med Jens Okking i hovedrollen. Og filmen har ikke just fået noget stort eftermæle i filmhistorien.

Men til efteråret bliver det anderledes. Den 1. oktober får "Kongekabale" premiere. Filmen er en politisk thriller frit efter Niels Krause-Kjærs roman af samme navn fra 2000. Den genre er en sjældenhed i dansk filmproduktion, og derfor er der skruet godt op for forventningerne til filmen.


Anders W. Berthelsen har hovedrollen som den unge journalist, der netop er blevet Christiansborg-reporter (foto: Per Arnesen, Nordisk Film).

Udtaget til festivaler
Kongekabale er udtaget til at dyste om priser ved to forskellige festivaler i august. Tirsdag bliver den danske thriller vist på Locarno Filmfestival i den italiensk-talende del af Schweiz.

Og senere på måneden er der flere visninger til Copenhagen Film Festival, hvor Kongekabale er en af to danske film, der bejler til prisen The Golden Swan.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024