Streger i maden

Altinget.dks fødevare-redaktør Claus Iversen bakker op bag forslaget om at vende fødevarernes stregkoder mod forbrugerne. Et forslag, Venstres Henrik Vestergaard lander på fødevareministerens bord.
Claus Iversen

Stregkoderne giver derfor fødevarevirksomheder og detailforhandlere en enestående mulighed for at opfylde forbrugernes ønsker om en mere informativ varedeklaration.

Altinget.dk
STREGKODER. EN FORVIRRENDE og uforståelig del af alle de produkter, som vi dagligt putter ned i indkøbsvognen.

Selvfølgelig er det dejligt, at vi - når vi endelig når frem til kassen efter at have ventet, i hvad der føles som flere timer - ikke skal vente på kassedamens manglende "revisorhurtighed" på taltasterne; varene skal bare scannes.

Derudover oplever man som forbruger ikke de store fordele ved stregkoder.

VENSTRES FØDEVAREORDFØRER HENRIK Vestergaard vil i den nærmeste fremtid kontakte sin partifælle, fødevareminister Mariann Fischer Boel, for at overbevise hende om det fornuftige i at nedsætte en arbejdsgruppe, som - i fællesskab med erhvervet - skal kortlægge, hvordan man kan anvende stregkoden til også at fortælle forbrugerne om en vares ingredienser, næringsværdi, oprindelsessted osv.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024