Strid om sundhedsvæsen

Sandra Schwartz

Indenrigsministerens ideer vil føre til et demokratisk underskud i sundhedsvæsenet, som er et af de vigtigste velfærdsområder - sundhedsvæsenets opgaver ville stå uden for politisk prioritering og kontrol

Ole Stavad
Kommunalordfører (S)
Indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) langer ud efter Socialdemokraterne, der fastholder, at sundhedsvæsenet skal styres af amterne. Indenrigsministeren er parat til at gennemføre en kommunalreform uden om Socialdemokraterne.

Indenrigsministeren mener, at kassetænkningen i kommuner og amter står i vejen for en ordentlig service af borgerne, siger han, og den nuværende struktur med både amter og kommuner hindrer en effektiv udnyttelse af ressourcerne.

Lars Løkke Rasmussen ønsker modsat Socialdemokraterne en gennemgribende kommunalreform, som efter hans opfattelse er nødvendig for at fremtidssikre velfærdssamfundet.

Kritikken af Socialdemokraterne kommer, efter at partiets hovedbestyrelse kategorisk har afvist at sætte sundhedsvæsenet, som i dag styres af amterne, uden for amtspolitikernes kontrol.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024