SU-omlægning kan effektivisere danske universiteter

Gitte Madsen

Brugerbetaling vil være skidt for ligheden på universitetet, hvor rekrutteringen i forvejen er skæv. Universitetsreformen lægger øget vægt på vejledning, men måske skal universiteterne have flere økonomiske incitamenter til at mindske frafaldet.

Lene Jensen (S)
Videnskabsordfører
En ny OECD-rapport tegner et billede af en dansk universitetsverden, der klarer sig tåleligt, men skal rubbe neglene for ikke at tabe terræn i den internationale konkurrence.

Organisationen peger på en række faresignaler. F.eks. er danske studerende blandt de ældste i den vestlige verden, når de afslutter deres uddannelse.

Derudover får de verdens højeste uddannelsesstøtte. Men på trods heraf er frafaldet enormt sammenlignet med andre OECD-lande. OECD kritiserer OECD, at universiteterne er for politisk styrede, og at der er for store udsving i niveauet for undervisning og forskning.

SU-reform
For at sikre at Danmark ikke står i stampe anbefaler OECD eksempelvis, at SUen omlægges, så den kun gives i fem år, men med forhøjet takst i det fjerde og femte studieår og ellers som lån.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024