Theil sympatiserer med aktion

Pernille Rosenkrantz-Theil (EL) sympatiserer med overfaldet på Fogh Rasmussen som en "symbolaktion". Enhedslisten tager som parti afstand fra aktionen mod Fogh.
Tina Møller
»Jeg har selv kastet med høns inde i Folketinget. Det kunne ligeså godt have været mig selv«, siger den tidligere aktivist med henvisning til en protest mod overfyldte klasseværelser, som hun selv deltog i 1994, og hvor demonstranterne smed dværghøns ned i folketingssalen.

Pernille Rosenkrantz-Theil siger, at overfaldet på statsministeren er i orden, idet hun efterlyser "proportioner" i sagen. »Fogh sender soldater af sted for at slå civile ihjel i Irak. Og så får Fogh maling i hovedet som en symbolaktion«, siger hun.

Til rygter om, at demonstranterne bar officielle gæstekort med hendes navn på, siger Pernille Rosenkrantz-Theil, at hun ikke kender til demonstranterne.

Enhedslistens retspolitiske ordfører, Line Barfod, skriver i en pressemeddelelse, at "jeg tager afstand fra oversprøjtningen af statsministeren". »Jeg er imod enhver form for angreb på andre menneskers personlige integritet eller lignende form for intimidering«, skriver Line Barfod.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024