Analyse af 
Jørgen Skadhede

Thorning folder hænderne og håber på opsvinget

ANALYSE: Thorning har ét strå at klamre sig til forud for næste valg. Et solidt opsving i den internationale økonomi. Det kan måske give hende et historisk comeback. Men selv med et opsving har regeringen fortsat et troværdighedsproblem.
Thornings eneste chanche for genvalg er et opsving i international økonomi. Men hos S findes der fortsat ingen strategi for at forklare løftebruddene og dermed lappe på troværdigheden.
Thornings eneste chanche for genvalg er et opsving i international økonomi. Men hos S findes der fortsat ingen strategi for at forklare løftebruddene og dermed lappe på troværdigheden. Foto: Casper Andersen/Altinget.dk
Jørgen Skadhede

Hvis Helle Thorning-Schmidt beder godnatbøn, så er der næppe tvivl om, hvad der står øverst på statsministerens ønskeliste til Vorherre:

Et markant opsving i international økonomi er simpelthen det eneste, der måske kan sikre et genvalg til magten for hende og resten af regeringen.

Uanset hvilke reformer og vækstplaner regeringen finder på, kan det ikke gøre en afgørende forskel for vækst og jobskabelse i en lille åben økonomi som den danske. Planen kan i bedste fald sikre, at vi ikke taber flere job, end vi allerede har gjort.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024