Til kamp mod dårlig integration

Sandra Schwartz

Dårlig integration af indvandrere er fremtidens største samfundsproblem. I ghettoerne fjerner indvandrerne sig mere og mere fra det danske samfund. Derfor må vi have en grænse på 50 procent af udlændinge i boligområderne. Kommuner og boligforeninger skal bruge alle eksisterende regler for at sikre, at det bliver danskere, der flytter ind

Bertel Haarder (V)
Integrationsminister
Så snart andelen af udlændinge i en boligforening har passeret 50 procent, skal alle ledige lejligheder gives til danskere, siger integrationsminister Bertel Haarder. Han betegner dårlig integration som »fremtidens største samfundsproblem«. Boligselskaberne er positive.

Regeringen bebuder kamp mod ghettodannelserne. Integrationsminister Bertel Haarder (V) vil have sat grænser for, hvor mange beboere med udenlandsk baggrund der må bo i en boligforening.

»Dårlig integration af indvandrere er fremtidens største samfundsproblem. I ghettoerne fjerner indvandrerne sig mere og mere fra det danske samfund. Derfor må vi have en grænse på 50 procent af udlændinge i boligområderne. Kommuner og boligforeninger skal bruge alle eksisterende regler for at sikre, at det bliver danskere, der flytter ind,« siger Bertel Haarder, der afviser, at ny lovgivning er nødvendig.

Repræsentanter for skole, politi og beboerforening i Mjølnerparken i København udtrykker frygt for, at kvarterets unge vil udvikle sig i kriminel retning, fordi deres eneste rollemodeller er ældre kriminelle, og fordi de unges forældre i stigende grad afviser normerne i det danske samfund.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024