Til kamp mod korruption

Regeringen vil korruptionen til livs, og udsteder derfor en handlingeplan for bekæmpelse af korruption i de lande, der modtager dansk udviklingsbistand.
Tina Møller
Danida har netop færdiggjort forslaget til handlingsplanen, som sendes til høring hos de danske bistandsorganisationer og andre organisationer, der er involveret i ulandsbistanden.

Målet med den nye handlingsplan er at bekæmpe korruption som en indarbejdet del af bekæmpelsen af fattigdom, skriver udenrigsminister Per Stig Møller (K) i en udtalelse.

»Vi vil både have korruptionsbekæmpelse som et led i de almindelige udviklingsaktiviteter og have bestemte, målrettede korruptionsbekæmpelsesaktiviteter«, siger udenrigsministeren.

Ifølge planen skal alle ambassader og repræsentationer i de lande, der modtager dansk ulandsbistand blandt andet udpege fokuspunkter for kampen mod korruption i det enkelte land, forstærke og tydeliggøre eventuelle sanktioner, hvis der afsløres korruption samt via internettet gøre det lettere for lokal presse og civilsamfund at følge udbetalinger af dansk bistand.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024