To bilfrie dage i år

I år bliver der to bilfrie dage i København - nemlig søndag 21. og mandag 22. september. Hermed markerer hovedstadenden den europæiske bilfri dag "In town without my car".
Tina Møller
Bølgerne gik højt i Borgerrepræsentationen i foråret 2000, da et politisk flertal uden om de borgerlige partier gennemtrumfede, at København for første gang skulle markere den europæiske bilfri dag 22. september med afspærring af selveste Nordre Frihavnsgade på Østerbro.

Og fronterne blev trukket endnu skarpere op, da samme flertal året efter vedtog en bilfri weekend i city med søndagsåbent i butikkerne og en mindre polyestergræsplæne på en kørebane på Kongens Nytorv.

Sidste år kom et topmøde i vejen for »In town without my car,« men nu har Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten igen besluttet at sætte kryds i kalenderen. Oven i købet tre år i træk. I år bliver der således bilfri dage søndag 21. og mandag 22. september.

Ifølge miljøborgmester Winnie Berndtson (S) skal Indre By og Christianshavn spærres af for almindelig biltrafik både søndag og mandag - hvis vel at mærke Justitsministeriet giver grønt lys.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024