Top-SF'er i fare for at ryge ud ved næste valg

GEOGRAFISK PROGNOSE: SF's nedtur i meningsmålingerne betyder, at partiets politiske ordfører Jesper Petersen står til at ryge ud af Folketinget, hvis der var valg i morgen. Også S mister et mandat i Sydjylland. Se hele prognosen her.
SF's politiske ordfører Jesper Petersen har en høj stjerne hos partiledelsen, men risikerer at ryge ud ved næste valg.
SF's politiske ordfører Jesper Petersen har en høj stjerne hos partiledelsen, men risikerer at ryge ud ved næste valg.Foto: henrik /Altinget.dk
Jørgen Skadhede
Fakta

Den geografiske prognose

Altinget.dk bringer hver måned en geografisk prognose over, hvordan mandaterne vil falde i valgkredsene, hvis der var valg nu. Prognosen laves af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet på baggrund af et vægtet gennemsnit af månedens troværdige meningsmålinger. Altinget.dk's redaktion sætter derefter navne på, hvilke kandidater der står til at ryge ud, og hvilke der står til at komme ind.

SF's nedsmeltning i meningsmålingerne rammer nu en af partiets topfolk. Politisk ordfører Jesper Petersen ville miste sin plads i Folketinget, hvis der var valg i morgen.

Det viser Altinget.dk's geografiske prognose over mandaternes fordeling. Prognosen er lavet af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet på baggrund af et kvalitetsvejet gennemsnit af landets troværdige meningsmålinger i marts måned.

SF er gået uafbrudt tilbage i meningsmålingerne siden valget, og partiet står nu til at miste 4 af sine 16 mandater. Seneste skud på stammen efter nedturen i marts er Jesper Petersen, der sidder på SF's andet mandat i Sydjyllands Storkreds.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024