TV-film om de svære samværssager

"Magten over kærligheden" er titlen på ny tv-film om samværssager. Omdrejningspunktet er det offentliges indgriben i familielivets privatsfære og de komplikationer, det medfører både for den offentligt ansatte og den familie, det involverer.
Sandra Schwartz

Det handler om mennesket bag lovens paragraffer. Fokus er på, hvordan denne magt/magtesløshed kommer til udtryk, når beslutninger skal træffes i et gråzonefelt - med meget konfliktfyldte og sårbare elementer

Christina Rosendahl
Instruktør
Fakta
Christina Rosendahl:

Født 1971. Instruktør ved den alternative filmskole Super 16 siden 2001.

Film: Verden Venter (2000), Musik video for Gogo Records (2000), En streg (2001), Stjernekigger (2002).


Kilde: dfi.dk
Dilemmaet ved det offentliges intervenering (indgriben) i privatlivets sfære, når bruddet mellem forældre er endeligt og konflikt om børnene opstår, er fokus i tv-film. Den vil tone frem på skærmen i bedste sendetid på DR1 til foråret.

”Magten over kærligheden” er titlen på filmen. Det er den ene af foreløbigt ti andre i projekt ”magtens billeder”, der skal vise magtens forskellige udtryk.

Forholdet mellem det offentlige og det private sættes under lup. Luppen spotter den betændte situation, når familieliv ligger i ruiner efter skilsmisse og børn bliver det fælles og det skillende element i samværssager. I disse sager er det det offentliges job at prikke hul på den betændte byld.

Instruktør Christina Rosendahl forklarer kernen i filmen således:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024