Udlændingestramninger trods kattelem

Gitte Madsen

Målet med aftalen er at finjustere sigtet med udlændingeloven. Den har været for stram over for personer med lang og varig tilknytning til Danmark, men har også været for løs over for en del af den trafik med tvangs- og arrangerede ægteskaber, som loven skulle begrænse.

Bertel Haarder (V)
Integrationsminister
En god dag for kærligheden. Det var udlændingeordfører Anne-Marie Meldgaards (S) umiddelbare kommentar, da hendes parti torsdag indgik en aftale om justeringer af udlændingeloven sammen med Dansk Folkeparti og regeringen.

Unge danskere må dog have tålmodighed med kærligheden. Hvis de rejser til udlandet for at arbejde og får en kæreste, kan de først vende tilbage til Danmark med den udenlandske ved hånden, når de er fyldt 28 år.

Den nye 28-års regel betyder, at danske statsborgere og indvandrere, der fra barnsben har boet uafbrudt i Danmark, får ret til at få en udenlandsk ægtefælle til landet og undgår dermed det strenge tilknytningskravet.

Med den nye udlændingeaftale har integrationsminister Bertel Haarder fået bred opbakning til den kattelem, der sikrer, at udlandsdanskere kan vende hjem.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024