Ulovlig P-ordning stoppes

I Københavns Kommune er der ikke længere parkeringskontrol på de private fællesveje. Dele af p-ordningen for brokvartererne er nemlig ulovlig. Det faslog Indenrigsministeriet tirsdag.
Tina Møller
De københavnske parkeringsvagter fik i går en direkte ordre om at slå en stor bue uden om 16.300 parkeringspladser på kommunens private fællesveje. Københavns Bygge- og Teknikforvaltning valgte fra morgenstunden at suspendere p-ordningen for de privatejede veje på ubestemt tid.

Det skete efter, at Indenrigsministeriet tirsdag eftermiddag erklærede dele af de nuværende p-restriktioner ulovlige. Ifølge ministeriet har kommunen ikke haft hjemmel til at opkræve betaling i form af licenser og skrabebilletter for parkering på de private fællesveje.

»Da ordningen i en eller anden grad er blevet underkendt, vil der ikke blive ført kontrol på de private fællesveje indtil videre.

Suspensionen betyder, at der omtrent vil være fri parkering dagen lang på alle private fællesveje, uden det er nødvendigt at købe en skrabebillet eller have en licens liggende på instrumentbrættet. Men der er dog en minimal risiko for, at der alligevel vil sidde en bøde under forrudens ene vinduesvisker, når ejeren vender tilbage.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024