V-oprør skudt i sænk

Sandra Schwartz

Jeg er sikker på, at der stadig er opbakning til partiets linje. Og så længe jeg er formand, så er det den linje, vi kører

Anders Fogh Rasmussen (V)
Statsminister
De ti liberale teser levede på lånt tid. I går afviste Anders Fogh Rasmussen brutalt revolten fra 13 partifæller, hvilket skabte kolde fødder hos gruppen.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er vendt tilbage fra ferien med fornyet kraft og gav svar på tiltale på alle de ubesvarede spørgsmål.

Statsministeren fejede i går al kritik af grundlaget for Irak-krigen af bordet. Udover at tage de rebelske partifæller ved vingebenet bebudede han et efterår med store stramninger på integrationsområdet, og at danskerne skal stemme om en ny EU-traktat næste år.

13 Venstre-folk med borgmester Søren Pind og seks folketingsmedlemmer i spidsen lagde i sidste måned ti såkaldte teser på bordet med det formål at puste nyt liberalt liv i Venstre og i regeringen. Punkterne drejede sig bl.a. om lavere skat, en mindre offentlig sektor og indgreb mod f.eks efterløn.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024