V-uro om flygtninge

Sandra Schwartz

Jeg har ikke noget imod at give folk et kærligt spark bagi, men hovedparten af de nye flygtninge kan ikke umiddelbart tage et arbejde. De er simpelt hen ikke psykisk og fysisk arbejdsføre, og derfor er starthjælpen ikke til nogen gavn herude i virkelighedens verden

Bjørn Dahl
Borgmester (V), Roskilde
En række Venstre-borgmestre foreslår regeringen helt at fjerne den lave ydelse til flygtninge, mens Kommunernes Landsforening vil have undtagelser. Ribes borgmester, MF Preben Rudiengaard har indkaldt til forsoningsmøde mellem Venstres folketingsgruppe og det kommunale bagland 20. august.

Protesten skyldes, at den lave ydelse til flygtninge - starthjælpen - ikke efter borgmestrenes mening virker efter hensigten. Kun et fåtal af de nye flygtninge, som har modtaget starthjælpen i dens første år, er kommet i ordinære job.

»Jeg har ikke noget imod at give folk et kærligt spark bagi, men hovedparten af de nye flygtninge kan ikke umiddelbart tage et arbejde. De er simpelt hen ikke psykisk og fysisk arbejdsføre, og derfor er starthjælpen ikke til nogen gavn herude i virkelighedens verden«, siger Roskildes borgmester, Bjørn Dahl (V).

Han opfordrer regeringen til at fjerne den lave ydelse på baggrund af de magre resultater med kun 125 ud af 1.400 flygtninge, som har fået et job i det sidste år.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024