Direktør: Sådan tjener vi penge på telemedicin

INTERVIEW: Lige nu er gevinsterne ved telemedicin ikke store. Men det bliver de snart. Og især hvis vi formår at bygge videre på hinandens erfaringer, forklarer udvikleren af den telemedicinske platform Open Tele, Henrik Ibsen. (Artiklen er præciseret)

Direktør i Open Tele Health Henrik Ibsen forklarer i interview med Altinget, hvorfor han mener, at vejen til telemedicinske gevinster er kortere, end mange tror.
Direktør i Open Tele Health Henrik Ibsen forklarer i interview med Altinget, hvorfor han mener, at vejen til telemedicinske gevinster er kortere, end mange tror.
Klaus Ulrik Mortensen

Hvad ved vi om video? At det kræver, at der er to personer, som skal være til stede samtidig, og som derfor ikke kan lave andet imens. Og det er den væsentligste årsag til, at en læge fra Telecare Nord i Aalborg kunne håndtere 400 patienter, mens lægerne i Hvidovre kun kunne håndtere 10 patienter hver.

Henrik Ibsen
Direktør, Open Tele Health

Vi har programmet en interaktion mellem tablet’en og patienten, som ikke kan forjages. Det betyder, at patienten ikke kan aflevere en blodprøve uden først at have siddet stille i et minut. Men det betyder også, at patient og sygeplejerske ikke kan lave fejl i målingerne, fordi man følger den samme fremgangsmåde hver gang. Og det giver lægerne en stor tryghed, at de ved, at der ikke bliver pillet ved deres algoritmer.

Henrik Ibsen
Direktør, Open Tele Health

I storskalaprojekterne så vi, at patienterne med mild KOL ikke gjorde brug af måleapparaterne i en udstrækning, som gjorde, at der er økonomiske fordele ved at lade dem have dem i hjemmet. Men alle har deres egen badevægt i hjemmet, og langt de fleste ældre har også en blodtryksmåler, så lad dem da bruge data fra disse apparater.

Henrik Ibsen
Direktør, Open Tele Health

Efterårets store velfærdsteknologiske historie har været debatten om udrulning af telemedicinske løsninger.

To markante storskalaprojekter er efter godt tre års arbejde blevet afsluttet og evalueret.

Først Klinisk Integreret Hjemmemonitorering (KIH), som trods pletvise besparelser i sidste ende manglede at fremvise gevinster på bundlinjen. Og så i november Telecare Nord, som til stor begejstring for branchen viste, at der i behandlingen af patienter med svær KOL kan spares 7.000 kroner årligt ved brug af telemedicin.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024