Fynsk testcenter med globalt udsyn

DATA: Nyt center for borgernær velfærdsteknologi satser på at udvikle de globale rammer for integration af data i sundhedsvæsenet. I går blev centret indviet i Forskerparken i Odense.

Nyt center for borgernær velfærdsteknologi med placering i Odense skal være med til at få Danmark helt frem i den globale udvikling og integration af sundhedsdata.
Nyt center for borgernær velfærdsteknologi med placering i Odense skal være med til at få Danmark helt frem i den globale udvikling og integration af sundhedsdata.Foto: Colourbox
Klaus Ulrik Mortensen

Et af vores store mål er, at vi kan udvikle en slags stempel, som betyder, at når et produkt er godkendt eksempelvis i Odense, så skal det ikke også testes i Aalborg og København.

Christian Skytt
Rådgivningschef, Delta

Da Anker Boye onsdag eftermiddag åbnede Center for Borgernær Velfærdsteknologi i Forskerparken i Odense, var det svært at se, at begivenheden skulle adskille sig markant fra det hav af receptioner, som socialdemokraten har deltaget i gennem sine 15 år som fynsk borgmester.

Det faktum, at han havde regionsrådsformand Carl Holst (V) ved sin side, lod forstå, at her var mere end fem nye højtloftede badmintonbaner på spil. Men hvor meget forstår man først, når man taler med forretningsudviklingschef i GTS-instituttet Delta, Claus F. Nielsen, som er en af hovedkræfterne bag centret.

“Det nye center er det eneste sted i verden, hvor man kan teste den globale referencearkitektur for mobile sundhedsløsninger,” siger han.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024