Hovedstaden vokser på velfærdsteknologiens landkort

KØBENHAVN: Nye undersøgelser viser, at det velfærdsteknologiske arbejde tager fart i København. Altinget kigger nærmere på fordele og ulemper ved at være landets største kommune.

Foto: NASA
Klaus Ulrik Mortensen

Der er helt klart udfordringer ved at være en stor kommune. Alene størrelsen betyder, at kompleksiteten ved at skulle gennemføre nye tiltag vokser voldsomt.

Signe Tholstrup
Afdelingsleder, Sundheds- og omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune

Mens andre kommuner måske har været hurtigere til at tage teknologier i brug, har vi brugt tid og energi på at teste nye løsninger i samarbejder med lokale virksomheder. 

Ivar Havsteen
Konsulent, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune

Efter gennem en årrække at have stået i skyggen af mindre byer som Aarhus og Odense forsøger København nu at markere sig på det velfærdsteknologiske landkort.

En række branche- og forskningsnetværk er spiret frem. Og fra kommunalt hold har man arbejdet videre med strategien “Nye veje til sundhed og omsorg”, som blev lanceret i 2013.

Men skal man tro to brugerundersøgelser, som Epinion har foretaget for Københavns Kommune, er det i løbet af det seneste år, at det strategiske arbejde er slået igennem på borgerniveau.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024