Ny platform og 20 millioner kroner skal få nordjysk sundhedsteknologi på landkortet

ERHVERVSFREMME: Ny regional platform skal med over 20 millioner kroner i ryggen gøre Nordjylland til en magtfaktor i udvikling af sundheds- og velfærdsteknologi. Ny analyse kritiserer samtidig det nationale støttesystem.

Foto: Claus Fisker/Scanpix
Klaus Ulrik Mortensen

Der har været meget af det, som jeg kalder projekteri, i Danmark. Det vil sige gode løsninger, som af forskellige grunde aldrig er blevet implementeret. Derfor skal vi fra første fløjt have fat i driften.

Gorm Simonsen
Projektleder, Vækstforum Nordjylland
Fakta
Formålet med den fælles nordjyske platform er at lave en samlet og stærk klyngeorganisering inden for sundheds- og velfærdsteknologi.

Initiativet samler og tager afsæt i de eksisterende aktiviteter på området, som blandt andet tæller BioMed Community, EIR og One-Stop-Shop, og platformen skal sikre koordinering og synergi mellem alle relevante initiativer i Nordjylland.

Parterne i initiativet er Region Nordjylland, de nordjyske kommuner, Aalborg Universitet, UCN, SOSU Nord samt erhvervsorganisationerne og de nordjyske virksomheder inden for området.

Vækstforum medfinansierer initiativet med en investering på i alt 21,5 mio. kr. i perioden 2017-2020. Dels via Region Nordjyllands regionale udviklingsmidler og dels via EU’s strukturfondsmidler. Heraf investeres 12,5 mio. kr. i opstart at initiativet, mens yderligere 9 mio. kr. reserveres til målrettede aktiviteter i de følgende år.

En ny nordjysk platform for sundheds- og velfærdsydelser ser nu dagens lys.

Og ambitionen er ikke til at tage fejl af: Nemlig at gøre platformen til “springbræt for fremtidens sundhedsydelser”, som det også formuleres i den udsendte pressemeddelelse.

Men hvordan skal det præcis ske? Og hvorfor satse på netop sundhedsindustrien, når man kunne tage fat en masse andre steder?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024