Tidligere departementschef frygter for det faglige grundlag i de politiske beslutninger: “Det ville jeg også gøre, hvis jeg var minister”

Ansæt flere specialister i departementer og inddrag styrelser mere i det politiske arbejde, argumenterer tidligere departementschef Leo Bjørnskov. Han er medforfatter til en ny rapport om forskningsbaseret myndighedsbetjening.

Leo Bjørnskov har siden han stoppede som departementschef i 2005, blandt andet været bestyrelsesformand i Care Danmark, formand for Rådet ved Institut for Menneskerettigheder i København og formand for Forskningskommissionen.
Leo Bjørnskov har siden han stoppede som departementschef i 2005, blandt andet været bestyrelsesformand i Care Danmark, formand for Rådet ved Institut for Menneskerettigheder i København og formand for Forskningskommissionen.Foto: Arthur Cammelbeeck
Sine Riis Lund

Slotsholmen har ondt i fagligheden.

Og det svækker grundlaget for de politiske beslutninger, der skal løse de store samfundsproblemer.

Det er konklusionen i en ny rapport om forskningsbaseret myndighedsbetjening fra en komité nedsat af Videnskabernes Selskab.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Embedsværk

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024