DF frygter europaaftale

EU: En ny europapolitisk aftale kan ende som en spildt mulighed for at sætte en stopper for den spirende velfærdsturisme, frygter Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.
Selvom DF er ude af forhandlingerne om en europaaftale, håber partiet på at kunne påvirke indholdet.
Selvom DF er ude af forhandlingerne om en europaaftale, håber partiet på at kunne påvirke indholdet.
Michael Hjøllund

Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for, at den fare for velfærdsturisme, som også Venstre anerkender, bliver reflekteret seriøst i en europapolitisk aftale.

Kristian Thulesen Dahl (DF)
Partiformand
Fakta
Danmarks europapolitik:

Efter det danske nej til Maastricht-traktaten blev syv af Folketingets partier enige om det såkaldte "nationale kompromis" i oktober 1992. Aftalen dannede udgangspunkt for den danske regerings drøftelser med de daværende øvrige 11 EU-lande.

Den seneste brede aftale om den danske europapolitik blev indgået mellem Venstre, Konservative, Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre og Ny Alliance i februar 2008.


Kilde: EU-Oplysningen
Kort inden sommerferien blev det klart, at Dansk Folkeparti ikke bliver en del af den kommende europaaftale. Men selvom partiet kommer til at stå uden for aftalen, så har den partiets største opmærksomhed, fortæller partiformand Kristian Thulesen Dahl.

"Noget af det mest interessante bliver, om en ny europapolitisk aftale kan sikre, at vores velfærdssamfund ikke bliver undergravet af andre EU-borgeres adgang til sociale ydelser i Danmark," siger han.

Hvorfor er den aftale vigtig?

"Regeringen ønsker en aftale, der understreger, at Danmark lægger sig op af euro-landene frem for eksempelvis Storbritannien. Vi ser regeringens vej som meget uheldig, fordi den gør det svært for Danmark at kæmpe med briterne for et EU, der respekterer landenes forskelligheder."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024