Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Danmark får igen en europaminister

Regeringen bliver udvidet med en europaminister, en beredskabsminister og en grøn treparts-minister, fortalte statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde onsdag. De konkrete navne bliver først offentliggjort torsdag.

Regeringstoppen vil udnævne en europaminister, der skal tage sig af det danske EU-formandskab næste år.
Regeringstoppen vil udnævne en europaminister, der skal tage sig af det danske EU-formandskab næste år.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Regeringen bliver udvidet med tre nye ministerposter, blandt andet en minister med særligt ansvar for Europa. Og udviklingsminister Dan Jørgensen (S) er blevet indstillet som Danmarks nye EU-kommissær.

Det er de overordnede linjer i den rokade, som regeringsledelsen onsdag varslede på et pressemøde i Statsministeriet. Her fremlagde de tre partiledere også regeringens hovedprioriteter for den kommende politiske sæson.

Den kommende ministerrokade er udløst af, at Dan Jørgensen er indstillet som EU-kommissær og derfor forlader sin post som minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024