Det sker i EU: Bruxelles bliver en spøgelsesby, mens alle ser mod USA

OVERBLIK: EU-hovedstaden er tilbage i lockdown, og i kombination med belgisk skoleferie betyder det minimal mødeaktivitet. Men hvad gør det, når alle alligevel kigger over Atlanten i denne uge.

Det er ikke nogen hemmelighed, at mange EU-ledere, inklusive den tyske kansler, Angela Merkel, har haft et noget akavet forhold til den amerikanske præsident, Donald Trump.
Det er ikke nogen hemmelighed, at mange EU-ledere, inklusive den tyske kansler, Angela Merkel, har haft et noget akavet forhold til den amerikanske præsident, Donald Trump.Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 2. november
Europa-rekorden i flest coronatilfælde pr. indbygger får nu Belgien til officielt at påbegynde sin lockdown 2.0 mandag. Det betyder også drastisk reduceret aktivitet i EU-hovedstaden.

Nogle af de få, der holder møder, er Brexit-forhandlerne, som fortsætter ufortrødent på anden uge med at forsøge at finde fælles fodslag om et fortsat handels- og samarbejdsforhold efter 1. januar. Ikke meget kommer ud fra forhandlingslokalerne. Det vigtigste er, at de ikke har givet op.

Tirsdag 3. november
De amerikanske vælgere sætter navn på den næste præsident, mens europæerne bider negle så længe.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024