Det sker i EU: Økonomisk uvejr over Europa, Ungarn i den varme stol og endnu en EU-udflugt til Jylland

I en kort, men intens uge i EU-land kommer der fokus på EU’s fremtid, inflation, forsvarsforbeholdet, demokratiets tilstand i Ungarn blandt meget andet.

Medlemmer af Europa-Parlamentets Landbrugsudvalg tager på tur til Jylland for at se på dansk landbrug.
Medlemmer af Europa-Parlamentets Landbrugsudvalg tager på tur til Jylland for at se på dansk landbrug.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 23. maj

De 27 landes europaministre er i byen til en snak om, hvad der skal ske med de ambitiøse planer for EU-samarbejdet, som er blevet indsamlet blandt borgere og interessenter under den et år lange Konference om Europas fremtid. Ministrene skal også have Ungarn i den varme stol under den såkaldte artikel 7-procedure for lande på kant med Unionens demokratiske spilleregler.

Samme dag er der møde i gruppen af eurolandene med fokus på den galopperende inflation og på pengepolitikken for den fælles mønt. Senere bliver mødet udvidet til alle 27, når der skal snakkes bankunion.

I EU-Kommissionen præsenterer de økonomiansvarlige kommissærer den såkaldte forårspakke med økonomiske karakterbøger for de enkelte EU-lande.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024