Dødt løb i ræset om parlamentsvalgets førertrøje

EP2014: Den store konservative gruppe i Europa-Parlamentet har indhentet EU’s socialdemokrater i kampen om at blive den største gruppe ved valget til maj. Se de nyeste tal her.
Ifølge den nyeste prognose bliver Socialdemokraterne med Martin Schulz (t.h) i spidsen og Det Konservative Folkeparti med Joseph Daul (t.v) i front lige store til europaparlamentsvalget.
Ifølge den nyeste prognose bliver Socialdemokraterne med Martin Schulz (t.h) i spidsen og Det Konservative Folkeparti med Joseph Daul (t.v) i front lige store til europaparlamentsvalget.Foto: Europa-Parlamentet
Michael Hjøllund
BRUXELLES: Var der valg i morgen, ville der kun være en enkel parlamentariker til forskel i størrelsesforholdet mellem de to store midtergrupper i Europa-Parlamentet.

Det viser en dugfrisk prognose fra det Bruxelles-baserede initiativ PollWatch2014, der har analyseret de nyeste meningsmålinger fra EU's medlemslande.

Her spås Socialdemokraterne (S&D) at få 214 pladser i Parlamentet, mens Det Konservative Folkeparti (EPP) står til 213 pladser.

Se tallene for alle partier i den seneste prognose herunder

Dokumentation
Sådan har PollWatch2014 gjort
Prognosen baserer sig på nye meningsmålinger om europaparlamentsvalget fra EU's medlemslande.

Hvor der endnu ikke findes en europaparlamentsvalgs-måling bruger Pollwatch2014 målinger, der handler om nationale valg. Her modellerer man dog tallene, så mindre partier klarer sig bedre, og store klarer sig ringere.

Metoden baserer sig på erfaringer fra tidligere europaparlamentsvalg.
I spidsen for projektet står Simon Hix, der er professor ved London School of Economics.

Læs mere om metoden bag prognosen her.

PollWatch2014 er et samarbejde mellem stemme-overvågningstjenesten Votewatch.eu, forskere på London School of Economics-initiativet EuropeDecides og lobby-virksomheden Burson-Marsteller.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024