Et år i EU: ”Det er mere op ad bakke, end jeg troede”

INTERVIEW: Socialdemokraternes Niels Fuglsang er chokeret over, hvor dybt de geografiske skillelinjer i Europa-Parlamentet stikker, især når det kommer til klimapolitik. Men han vil ikke aflyse revolutionen endnu i det første af en serie af interviews med EU-parlamentarikere, der blev valgt for første gang for et år siden.

Niels Fuglsang glæder sig til, at han igen fysisk kan komme til at opholde sig i Europa-Parlamentet.
Niels Fuglsang glæder sig til, at han igen fysisk kan komme til at opholde sig i Europa-Parlamentet.Foto: Europa-Parlamentet
Rikke Albrechtsen
Fakta
Et år i EU
26. maj er det præcis et år siden, at danskerne valgte nye EU-parlamentarikere. 10 ud af 14 havde aldrig siddet i Parlamentet før. I denne interviewserie tager Altinget fat i en håndfuld af de dugfriske EU-politikere for at høre, hvordan det er gået.

BRUXELLES: Niels Fuglsang er i coronaeksil i en lejlighed i København, langt fra de arbejdspladser i Bruxelles og Strasbourg, han fik adgangsbillet til ved valget til Europa-Parlamentet i maj sidste år.

Den 34-årige socialdemokrat fik det tredje S-mandat som klimakandidaten i det, som blev kronet som et klimavalg både i Danmark og flere andre steder.

”Vi kunne næsten ikke blive uenige i den danske valgkamp, om at vi skulle gøre noget for klimaet. Alle ville være mere grønne end de andre. Det har været lidt af et wake-up call at komme ind i Energiudvalget og se, at der er store geografiske forskelle,” siger Niels Fuglsang.

Dokumentation

Blå bog:
Niels Fuglsang er født i 1985 og uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet.

Han blev valgt til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet med 29.444 stemmer.

Han er medlem af Parlamentets Industri-, forsknings- og energiudvalg og Kina-delegation og stedfortræder i Økonomiudvalget.

Han har tidligere arbejdet i Europa-Parlamentet som assistent for nuværende klimaminister Dan Jørgensen og har været kampagneleder for udenrigsminister Jeppe Kofod.

Han skriver på en ph.d. om Finansministeriets regnemodeller på Copenhagen Business School.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024