Her er Vestagers supportteam

JOBSTART: Danmarks nye EU-kommissær har sat kvinder på topposterne i sit nye kabinet, der skal fungere som bindeled mellem Vestager og omverdenen.

Margrethe Vestager (t.v.) med sin kabinetschef Ditte Juul Jørgensen (t.h). 
Margrethe Vestager (t.v.) med sin kabinetschef Ditte Juul Jørgensen (t.h). Foto: Europa-Parlamentet
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Margrethe Vestager havde mandag første arbejdsdag som EU’s konkurrencekommissær og er derfor spritny i EU-Kommissionens krinkelkroge. Men det kan man ikke sige om det hold af nærmeste medarbejdere, den danske kommissær har samlet omkring sig.

Kabinettet, som hendes inderste kreds af medarbejdere kaldes i EU-jargon, tæller både folk, som har erfaringen med at arbejde tæt sammen med andre kommissærer, og specialister, der har haft fingrene helt nede i de konkurrencesager, som nu bliver Vestagers ansvar. 

Brobyggere
De skal hjælpe Vestager med at holde styr på sit eget konkurrenceområde og klæde hende på til at kunne tage stilling til alle de politiske forslag, som passerer hen over Kommissionens dagsorden ved de ugentlige kommissionsmøder.

Dokumentation

Vestagers nye hold

Kabinetschef: 
Ditte Juul-Jørgensen: Den 48-årige dansker kommer fra en stilling som direktør i EU’s handelsgeneraldirektorat med international handelspolitik som sit ansvarsområde. Hun har været over 20 år i EU-systemet.

Vicekabinetschef:
Linsey McCallum: Har været direktør i generaldirektoratet for konkurrence med ansvaret for mediesektoren og telekommunikation, herunder kontroversielle sager som for eksempel Google, som også bliver store for Vestager.

Kabinetsmedlemmer:
Søren Schønberg
: Kommer fra en stilling som vicekabinetschef hos tidligere kommissær for migration og indre anliggender Cecilia Malmström. Har blandt andet haft ansvaret for Europol, som på grund af retsforbeholdet har særlig dansk interesse lige for tiden.

Astrid Cousin: Tidligere ansat hos Margrethe Vestagers forgænger på konkurrencekommissærposten, Joaquin Almunia, med ansvar for blandt andet statsstøtte.

Friedrich Wenzel Bulst: Er jurist og har tidligere været i generaldirektoratet for konkurrence og i Kommissionens juridiske tjeneste.

Claes Bengtsson: Kommer fra en stilling i kabinettet for handelskommissær Karel De Gucht, hvor han blandt andet havde ansvaret for handelsbeskyttelsesinstrumenter og for forholdet til Danmark.

Kommunikationsmedarbejdere:
Christina Holm Eiberg
: I små to år har hun været særlig rådgiver for Margrethe Vestager i Økonomi- og Indenrigsministeriet. Har en fortid som blandt andet mediechef i Landbrug & Fødevarer bag sig.

Mette Dyrskjøt: Klimakommissær Connie Hedegaards danske pressekontakt fortsætter på det danske kommissærhold med ny chef. Hun har en karriere som journalist bag sig for Børsen og Altinget.

Policy-assistant:
Thomas George.

Sekretariat:
Bodil Sey
Edel Power
Ann Basso
Mariann Jensen
Stephanie Ploye

Arkiv:
Lotte Hansen
Birgitte Seiler


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024