Kari: Kendisfaktor bliver en udfordring

INTERVIEW: Den nyvalgte spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU, Rina Ronja Kari, er et ukendt ansigt for befolkningen. Det bliver ifølge hende selv en udfordring i den kommende valgkamp, og derfor er politikken hendes bedste kort på hånden.
Rina Ronja Kari er talsperson i Folkebevægelsen mod EU og nyvalgt spidskandidat for bevægelsen.
Rina Ronja Kari er talsperson i Folkebevægelsen mod EU og nyvalgt spidskandidat for bevægelsen.Foto: Pressefoto/Folkebevægelsen mod EU
Sara Fleckner Vilstrup

Jeg er mindre kendt end Søren og de andre spidskandidater. Det betyder, at folk ikke vil genkende mig så hurtigt. De skal se mig og høre mig nogle flere gange, før de får en idé om, hvem jeg er, og hvad jeg står for. Det står i modsætning til Ellen Trane Nørby og Morten Messerschmich, som den danske befolkning bredt har set meget de seneste år.

Rina Ronja Kari (E)
Spidskandiat, Folkebevægelsen mod EU
Fakta

Opstillet for Folkebevægelsen mod EU er:


1. Rina Ronja Kari
2. Lave K. Broch
3. Ole Nors Nielsen
4. Christian Juhl
5. Karina Rohr Sørensen
6. Jørgen Grøn
7. Mette Langdal
8. Brian Olsen
9. Erik Bach
10. Helge Rørtoft-Madsen
11. Thorkil Sohn
12. Hans Henrik Larsen
13. Jean Thierry
14. Inger-Marie Tryde Martensen
15. Malte Bang
16. Mehmet Aksoy
17. Victoria Rsibjerg Velásquez
18. Troels Juel
19. Tobias Clausen
20. Preben Kristensen


Kilde: Folkebevægelsen mod EU
Danmark skal melde sig ud af EU. Det er stadig parolen hos Folkebevægelsen mod EU og det, som adskiller dem fra andre kritikere af EU, mener Rina Ronja Kari, der i weekenden blev valgt som bevægelsens spidskandidat. Hun skal vinde stemmer på politikken, og håber den stigende skepsis, hun oplever, overfor EU vil give Folkebevægelsen to mandater i Europa-Parlamentet.

"Vi skal genvinde vores mandat og gerne have et mandat mere. EU-modstanden er stigende på mange måder, og frustrationerne over den måde EU blander sig mærker jeg i stort set alle dele af vores samfund. Det skal vi omsætte til vælgeropbakning ved valget," siger hun.

Hun peger selv på, at det er en udfordring, at hun ikke er så kendt som Søren Søndergaard (E), der er bevægelsens nuværende medlem af Europa-Parlamentet.

"Jeg er mindre kendt end Søren og de andre spidskandidater. Det betyder, at folk ikke vil genkende mig så hurtigt. De skal se mig og høre mig nogle flere gange, før de får en idé om, hvem jeg er, og hvad jeg står for. Det står i modsætning til Ellen Trane Nørby og Morten Messerschmidt, som den danske befolkning bredt har set meget de seneste år," siger Rina Ronja Kari.

Dokumentation

Rina Ronja Kari

Rina Ronja Kari er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

Hun opstillede som spidskandidat ved EU-parlamentsvalget i 2009 og var også kandidat ved valget i 2004.

Hun arbejder som organisationskonsulent i en faglig interesseorganisation.

Født i 1985.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024