SF bliver fuldt medlem af det Europæiske Grønne Parti

PARTI: Lørdag ventes SF at blive godkendt som fuldt medlem af det Europæiske Grønne Parti. Det er en politisk markering, der ikke kun afspejler det skift, der er sket i SF's EU-politik, vurderer kommentator.

SF-formand Pia Olsen Dyhr får i weekenden sit parti optaget i det Europæiske Grønne Parti.
SF-formand Pia Olsen Dyhr får i weekenden sit parti optaget i det Europæiske Grønne Parti.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Morten Øyen

Det svenske parti sidder i dag med Die Linke og Folkebevægelsen mod EU, og det er partnere, SF-ledelsen i dag ikke ønsker.

Erik Holstein
Politisk kommentator

”Vi skal være Danmarks grønne parti”.

Fakta
Det Europæiske Grønne Parti er et transnationalt politisk parti med medlemmer fra hele Europa. Det blev grundlagt i 2004 og har lige nu 34 medlemmer (uden SF) - alle er grønne partier fra hele Europa. Partiet udgør sammen med den Europæiske Frie Alliance (EFA) partigruppen De Grønne i Europa-Parlamentet. Det Europæiske Grønne Parti arbejder for et mere grønt Europa, imod den globale opvarmning, vækst gennem grøn omstilling, og fremme af demokrati og menneskerettigheder.

Sådan lød det fra Pia Olsen Dyhr, kort efter hun blev formand for SF i starten af året. Og det budskab følges der nu op på: SF bliver på lørdag nemlig optaget som fuldt medlem af det Europæiske Grønne Parti efter at have været observatør i en årrække.

Beslutningen om at ville optages blev taget på det ekstraordinære landsmøde i marts, hvor Pia Olsen Dyhr formelt blev formand for partiet. Og ifølge SF-kender og kommentator Erik Holstein er der tale om mere end blot en teknikalitet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024