Skrabet landbrugsbudget skærper EU-fronterne

STATUS: Det cypriotiske EU-formandskab slog for nyligt fast, at EU's budget for 2014 og frem skal strammes. Spørgsmålet er nu, hvordan det kommer til at påvirke forhandlingerne om fremtidens landbrugsstøtte.
Det cypriotiske EU-formandskab har netop slået fast, at EU's budget skal strammes. Det kommer til at ramme landbrugsstøtten, som snart skal forhandles på plads.
Det cypriotiske EU-formandskab har netop slået fast, at EU's budget skal strammes. Det kommer til at ramme landbrugsstøtten, som snart skal forhandles på plads. Foto: European Parliament/Flickr
Per Bang Thomsen

Hvor stort det endelige budget ender med at blive, vil blive besluttet på et topmøde mellem unionens stats- og regeringschefer i Bruxelles den 22. og 23. november i år.

Altinget.dk

Vandforsyningen, grøn omstiling og bæredygtighed er de overordnede temaer for det uformelle møde for EU's landbrugsministre, som finder sted på Cypern netop nu.

Den lille middelhavsø overtog i juli formandsposten efter Danmark, og på papiret er der lagt op til en uformel, men intens diskussion om indholdet af EU's fremtidige landbrugsstøtteordning.

Men når mikrofonerne bliver slukket og tv-kameraerne sat på standby, vil økonomien uden tvivl blive et af samtaleemnerne blandt ministrene og embedsmændene. Selvom unionens landbrugsministre ikke har nogen direkte indflydelse på det samlede landbrugsbudget, venter de alle i spænding på at få at vide, hvor mange penge de reelt har at gøre godt med.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024