Stormfuldt EU-efterår forude

ANALYSE: Migrationskrise, terrortrusler, usikkerhed om euroen, mistillid mellem EU-landene og et Storbritannien i tvivl om sit medlemskab af Unionen kommer til at præge efteråret, hvor udfordringer igen står i kø i det europæiske samarbejde.

Migrationspresset på EU står til at blive den største udfordring for det europæiske samarbejde over de næste par måneder.
Migrationspresset på EU står til at blive den største udfordring for det europæiske samarbejde over de næste par måneder.Foto: EU-Kommissionen
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Det kunne nærmest ikke blive mere klichéagtigt. Men de mørke skyer samlede sig vitterligt over EU-hovedstaden mandag og markerede slutningen på både den belgiske sommer og den traditionelle august-feriemåned i EU-land.

Dermed var vejret en fin pejling for de EU-kommissærer, medlemmer af Europa-Parlamentet og embedsmænd, der nu er tilbage på kontoret og ikke længere kan ignorere, at de politiske udfordringer kun er vokset i omfang, mens de har været væk.

Der er udsigt til et stormfuldt efterår i Unionen, så her kommer oversigten over, hvad der risikerer at skabe blæst i Unionen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024