Tænketank skal aflive ja-nej-debatten

TÆNKETANK: Den nye direktør for Tænketanken EUROPA, Bjarke Møller, vil væk fra ja-nej-debatten om Europa. Tænketanken skal løfte debatten om EU og brede den ud til en større del af befolkningen.
Fra 1. februar er Bjarke Møller direktør i Tænketanken EUROPA.
Fra 1. februar er Bjarke Møller direktør i Tænketanken EUROPA.
Sara Fleckner Vilstrup

Der er en kæmpe spillebane, for der er ikke andre tænketanke i Danmark, som beskæftiger sig seriøst med Europa.

Bjarke Møller
Direktør, Tænketanken EUROPA
Fakta
Tænketanken EUROPA

Tænketanken EUROPA blev stiftet i december 2013.

Tænketanken EUROPA har et budget på 12 millioner kr., hvoraf halvdelen kommer fra arbejdsmarkedets parter og halvdelen fra Industriens Fond. Derudover forventer organisationerne, at for eksempel virksomheder og interesseorganisationer vil tegne støttemedlemskaber for at få adgang til analyser og konferencer.

I tænketankens såkaldte Advisory Board, som skal rådgive tænketanken, sidder flere kendte ansigter, blandt andre Uffe Ellemann-Jensen og professor fra Københavns Universitet Marlene Wind. Nu går jagten ind på at finde en frontfigur, der kan stå i spidsen for tænketanken.

Vi skal videre. Videre med EU-debatten og væk fra ja-nej-diskussionen.

Det er hovedbudskabet fra den nye direktør i Tænketanken EUROPA, Bjarke Møller.

"Den danske europadebat har været præget af et åbent sår mellem ja og nej-siden i de sidste 20 år. Nu er der brug for noget mere oplysning og mere dokumentation for, hvor EU er på vej hen, og hvad vi kan bruge EU til," siger Bjarke Møller.

Han mener, at den gamle ja-nej-debat om EU er overflødig og ikke længere frugtbar. Han peger på, at danskerne har erkendt, at Europa er en realitet, og at folk kan se, at Danmark har en stærk interesse i at være med i det europæiske fællesskab.

Dokumentation

Blå bog

Bjarke Møller er 48 år.

Han har været journalist siden 1990 og har skrevet bøger om Europa og globalisering.

Har tidligere været redaktør af Markedspladsen på P1, europamedarbejder på DR-Orientering, featureredaktør på Dagbladet Information og korrespondent i Spanien for Information og DR.

Han har også skrevet for bl.a. Berlingskes Nyhedsmagasin, Ugebrevet A4 og været økonomisk kolumnist på Politiken.

Fra 2007 journalist på Mandag Morgen og fra april 2008 adm. chefredaktør på Mandag Morgens ugebrev. Fra maj 2012 ansvarshavende chefredaktør.

 


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024