Ungarn sender EU’s flygtningefordeling til folkeafstemning

OPTRAPNING: I en højst usædvanligt manøvre sender den ungarske premierminister ideen om en obligatorisk flygtningefordeling i EU til folkeafstemning.

Den ungarske premierminister, Viktor Orbán, vil have folket til at dømme, om EU har ret til at fordele flygtninge mellem landene.
Den ungarske premierminister, Viktor Orbán, vil have folket til at dømme, om EU har ret til at fordele flygtninge mellem landene.Foto: Scanpix / Attila Kisbenedek
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Ungarns premierminister Viktor Orbán strammer nu tommelskruerne på EU’s skrantende flygtningepolitik ved at lade sin befolkning stemme om én af kernedelene i et forslag, som EU-Kommissionen har i støbeskeen. Nemlig en permanent obligatorisk omfordeling af flygtninge mellem EU-landene.

”Regeringen har besluttet at afholde en folkeafstemning om de obligatoriske fordelingskvoter,” sagde Orbán under en pressekonference.

”Regeringen reagerer nu på stemningen i offentligheden. Vi mener, at det vil være magtmisbrug at introducere bosætningskvoter for migranter uden folkets opbakning,” sagde han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024