Wammen udskyder europaaftale

NYHED: Forhandlingerne om en ny europapolitisk aftale bliver alligevel ikke færdige på denne side af sommerferien. Euro-forbehold, bankunion og spørgsmål om sociale ydelser skiller de EU-positive partier.
Regeringen, med europaminister Nicolai Wammen (S) i spidsen, forsætter forhandlingerne med Venstre og Konservative om en ny europaaftale på den anden side af sommerferien.
Regeringen, med europaminister Nicolai Wammen (S) i spidsen, forsætter forhandlingerne med Venstre og Konservative om en ny europaaftale på den anden side af sommerferien.Foto: Folketinget
Michael Hjøllund

Det handler om tilgangen til tingene, og hvordan man formulerer sin umiddelbare holdning til dem.

Jakob Ellemann-Jensen (V)
EU-ordfører
Fakta

Danmarks europapolitik:

Efter det danske nej til Maastricht-traktaten blev syv af Folketingets partier enige om det såkaldte "nationale kompromis" i oktober 1992. Aftalen dannede udgangspunkt for den danske regerings drøftelser med de daværende øvrige 11 EU-lande.

Den seneste brede aftale om den danske europapolitik blev indgået mellem Venstre, Konservative, Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre og Ny Alliance i februar 2008.


Kilde: EU-Oplysningen
Lige ved og næsten - men så kom sommerferien.

Forårets forhandlinger om en ny europapolitisk aftale bliver ikke indgået på denne side af Folketingets sommerferie. Det oplyser europaminister Nicolai Wammen.

"Der er endnu enkelte udeståender. Derfor er vi blevet enige om at bruge sommeren til at få de sidste detaljer på plads," siger han.

Hos Venstre er EU-ordfører Jakob Ellemann-Jensen enig i, at der er behov for mere tid.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024