100 fik Roskildesyge af mad

NYHED: Det er Roskildesyge, 100 mennesker blev smittet med, efter at de havde spist mad fra samme storkøkken. Det viser en undersøgelse, som desuden fastslår, at myndigheder og cateringfirma har handlet korrekt.
Fakta
Norovirus:
  • Norovirus er det virus, som hyppigst giver akut maveinfektion med diarre og opkast.

  • I Danmark kaldes sygdom forårsaget af norovirus for Roskildesyge, fordi den første danske beskrivelse af sygdommen stammer fra Roskilde i 1936.

    Undersøgelsen:

  • En tværfaglig gruppe med repræsentanter for Statens Serum Institut, Fødevareregion Nordøstsjælland, mikrobiologisk afdeling, Hillerød Sygehus og Embedslægeinstitutionen for Frederiksborg Amt har gennemgået hele udbrudsforløbet på Christiansminde.


  • Kilde: Fødevarestyrelsen
    100 mennesker har de seneste 10 dage fået den smitsomme norovirus, også kaldet Roskildesyge, efter at de har spist mad fra det samme storkøkken.

    Det viser en undersøgelse foretaget af bl.a. Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut, efter at det i sidste uge stod klart, at der var alvorlige problemer med maden på Uddannelsescenter Christiansminde i Jægerspris.

    Klassisk udbrud
    Vicedirektør i Fødevarestyrelsen, Henrik G. Jensen, kalder sygdomsudbruddet 'klassisk udbrud':

    "Vores undersøgelser har vist, at det er en af de ansatte, som har haft smitten med hjemmefra. Det betyder, at vi har at gøre med et såkaldt klassisk sygdomsudbrud, som man ikke kan kritisere nogen for," siger han til Altinget.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024