Øko-forskningen går usikker fremtid i møde

ØKOLOGI: Selvom forskning er vigtig for økologiens fremtid i Danmark, er det endnu uvist, om der bliver afsat penge på finansloven til det. "Men vi har ikke råd til at lade være," siger fødevareminister Mette Gjerskov (S).
Per Bang Thomsen

Vi skal først i gang med at forhandle nu, så jeg kan ikke sige, hvor det ender. Men jeg mener da, at det er nødvendigt at prioritere forskningen i økologi. Vi har dårligt råd til at lade være.

Mette Gjerskov (S)
Fødevareminister

Der er endnu ikke taget politisk stilling til, om der skal afsættes penge på den kommende finanslov til forskning i økologi. Det slog fødevareminister Mette Gjerskov (S) fast, da hun tirsdag talte til ICROFS' økologikonference på Christiansborg.

I de seneste tre år er der ellers årligt blevet afsat 40 millioner kroner på finansloven til økologiforskningen. Men da finansminister Bjarne Corydon (S) mandag præsenterede regeringens finanslovudspil for 2013, var der til manges overraskelse ikke blevet øremærket nye penge til området. 

Og der er endnu usikkert, om de overhovedet kommer. 

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024