Mistanke om BSE i Esbjergområdet

Claus Iversen
Dokumentation
Fødevaredirektoratet har i dag fået meddelelse fra Danish Crowns BSE laboratorium om, at laboratoriet i en prøve fra en ko har påvist positiv reaktion for BSE. Prøven er taget som led i de rutinemæssige undersøgelser af slagtedyr.

Koen har opholdt sig i en besætning, som ligger i Fødevareregion Esbjergs område. Besætningen er sat under offentligt tilsyn.

Der bliver foretaget yderligere undersøgelser på Danmarks Veterinærinstitut. Der ventes et foreløbigt resultat tirsdag den 4 februar 2003 om eftermiddagen.

Der opstår jævnligt mistanker ved de rutinemæssige BSE-undersøgelser, som udføres på alle slagtede kreaturer over 30 måneder. Kun fire gange har de videre undersøgelser bekræftet, at det drejede sig om BSE-tilfælde. I alt er der konstateret BSE hos ti danskfødte kreaturer i Danmark. Udover de fire tilfælde hos normale slagtedyr er der fundet seks tilfælde blandt selvdøde og syge kreaturer. Det seneste tilfælde af BSE er fundet i november måned 2002.I udlandet er der to gange konstateret BSE hos danskfødte køer; i Portugal i juli måned 2002 og i Italien i november 2002.

Flere informationer om BSE kan læses på Fødevaredirektoratets hjemmeside

Der informeres om negative BSE-resultater på Danmarks Veterinærinstituts hjemmeside Danmarks Veterinærinstituts hjemmeside under nyheder (pressemeddelelser).

Dyrlæge Bente Holst i Fødevareregion Esbjerg, tlf. 79 16 12 00 eller dyrlæge i Fødevaredirektoratet, Hanne Christensen, tlf. 33 95 63 19.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024