Kalender

Claus Iversen

Tirsdag 25/2-03
  • Folketingets Fødevareudvalg førstebehandler denne dag et forslag (B63) fra Socialdemokraterne om oprettelse af en pulje til ernæringsrigtig og økologisk mad i skoler og daginstitutioner. Allerede nu er forslaget dømt til ikke at blive vedtaget, eftersom Dansk Folkeparti er imod. Partiets fødevareordfører, Christian H. Hansen, siger, ”at det må være forældrenes, skolebestyrelsernes samt kommunalbestyrelses ansvar at sørge for, at vores børn får serveret et ordentligt og sundt måltid. Ikke statens.”

    Derudover førstebehandles to forslag (B74 og B77) fra hhv. Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti. Begge drejer sig om en slags kørekort til fødevarevirksomheder og –forretninger. Dansk Folkeparti fremsatte allerede i 1998 forslaget, men dengang, og siden, er det blevet nedstemt. Nu er Socialdemokraterne med på vognen, men partiets fødevareordfører Ritt Bjerregaard vil selv have et forslag vedtaget. Det ender formentlig med, at ingen af forslagene vedtages, men at regeringen nedsætter en arbejdsgruppe bestående af embedsmænd og erhvervet, som så udarbejder en rapport.

    Onsdag 27/2-03

    HORESTA er postivt indstillet over for forslaget. Direktør Lone Njor Hulth siger: “ Forhåbentlig vil et bredt flertal i Folketinget støtte forslaget, så vi kan styrke forbrugersikkerheden og få genetableret en fair og lige konkurrence i erhvervet.” Regeringspartierne Venstre og Konservative synes, det er en dårlig idé at indføre et fødevarekørekort. De er bange for den administrative byrde.

  • Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024