Nye udvalgssvar fra ministeren

Tina Møller
Forordning om nye levnedsmidler er stadig gældende
I forbindelse med godkendelse af genmodificerede levnedsmidler, understregede Kommissionen på rådsmødet, at forordning 258/97, om nye levnedsmidler og nye levnedsmiddelingredienser, stadig er gældende. Kommissionen vil afholde et ekspert møde for at vurdere, hvilke ansøgninger, der kan blive godkendt under den nuværende forordning, og hvilke, der skal afvente godkendelse under den nye forordning, der endnu ikke er vedtaget. Danmark fandt det mest hensigtsmæssigt, at nye tilladelser først fandt sted efter, at Kommissionens nye GMO-godkendelsesprocedurer var trådt i kraft. Dette er ministerens svar til Fødevareudvalget.
Læs hele besvarelsen her

In situ bevaringen nedprioriteres ikke
Ministeren kan ikke finde holdepunkter for, at strategiudvalget i sin rapport kan siges at nedprioritere in situ bevaringen, idet alle væsentlige dyrearter foreslås opretholdt som levende bestande.
Læs hele besvarelsen her

Der vil blive holdt et møde omkring implementeringen af V 45
Justitsministeriet svarer på Fødevareministerens vegne, at de har inviteret forslagsstillerne af vedtagelse nr. V 45 til møde med henblik på at afklare forskellige spørgsmål omkring vedtagelsen og drøfte den videre proces for implementeringen.
Læs hele besvarelsen her

Første modeldambrug etableret 1. juli 2004
Afslutningen af Havbrugsudvalgets arbejde er desværre blevet lidt forsinket. Dambrugene forventes senest 1. juli 2004 at være indrettet og kunne drives i henhold til beskrivelsen af fire typer modeldambrug. Ministeren forventer, at vi dermed vil have tilvejebragt grundlaget for en udvikling af det danske dambrugserhverv, der er både miljømæssigt og økonomisk bæredygtig.
Læs hele besvarelsen her

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024