Mistanke om BSE i Ringsted-området

Claus Iversen
Dokumentation
Fødevaredirektoratet kan oplyse, at der ved rutinemæssige undersøgelser for BSE i to tilfælde er opstået mistanke om denne kreatursygdom.

Det første tilfælde drejer sig om, at Steins laboratorium i en prøve fra en ko har påvist positiv reaktion for BSE. Prøven er taget som led i de rutinemæssige undersøgelser af slagtedyr. Koen har opholdt sig i to besætninger, som ligger i Fødevareregion Ringsteds område. Besætningerne er sat under offentligt tilsyn.Der bliver foretaget yderligere undersøgelser på Danmarks Veterinærinstitut. Der ventes et foreløbigt resultat tirsdag den 8. april 2003 om eftermiddagen.

Det andet tilfælde gælder en ko, som af anden årsag er aflivet og ført til destruktionsanstalt. Prøver fra koen er undersøgt på Danmarks Veterinær Institut med tvivlsomt resultat. Prøven er taget som led i de rutinemæssige undersøgelser af dyr ført til destruktion. Koen har opholdt sig i to besætninger, som ligger i Fødevareregion Nordjyllands område. Besætningerne er sat under offentligt tilsyn.Der bliver foretaget yderligere undersøgelser på Danmarks Veterinærinstitut. Der ventes et endeligt resultat i løbet af ca. fjorten dage.

Der opstår jævnligt mistanker ved de rutinemæssige BSE-undersøgelser, som udføres på alle slagtede kreaturer over 30 måneder og selvdøde og aflivede dyr over 24 måneder. I alt er der konstateret BSE hos elleve danskfødte kreaturer i Danmark. Udover de fire tilfælde hos normale slagtedyr er der fundet syv tilfælde blandt selvdøde og syge kreaturer. Det seneste tilfælde af BSE er fundet i februar måned 2003.I udlandet er der to gange konstateret BSE hos danskfødte køer; i Portugal i juli måned 2002 og i Italien i november 2002.

Flere informationer om BSE kan læses på Fødevaredirektoratets hjemmeside.

Der informeres om negative BSE-resultater på Danmarks Veterinærinstituts hjemmeside under nyheder (pressemeddelelser).


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024