Sælg skove til gavn for naturen

Tina Møller
En del af statens nåleskovsarealer bør sælges for at skaffe penge til mere natur i nærheden af byerne. Det mener KrFs miljøordfører, Mogens Nørgård Pedersen, som mandag aften indgik et forlig med regeringen og Dansk Folkeparti om en mere aktiv naturpolitik.


Vi har mange midler bundet i statsskove, som ligeså godt kunne være privatejede. Pengene kan bruges bedre på en særlig indsats over for truede naturområder og flere løvtræsskove omkring byerne,? siger Mogens Nørgård Pedersen i en kommentar til KrFs aftale med regeringen og DF om salg af statsskove.

Han understreger, at de penge, der kommer ind ved salg af statsskov, skal bruges til andre natur-projekter, og at han vil holde nøje øje med, om det sker.

Det her er et spørgsmål om at prioritere statens midler. Der bliver ikke mindre natur til borgerne, men derimod en mere varieret natur, siger Mogens Nørgård Pedersen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024