Gode udsigter for aftale om stråforkortere

Tina Møller
Dokumentation
“Jeg er meget tilfreds med, at de ansvarlige parter i dag har givet hinanden håndslag på, at de nu vil sætte sig sammen og arbejde på at lave en frivillig aftale, der imødekommer forbrugernes ønsker om at kunne købe brød, gryn og mel fri for rester af stråforkortningsmidler”. Det siger fødevareminister Mariann Fischer Boel i en kommentar til dagens møde i Fødevareministeriet om anvendelsen af stråforkortningsmidler i fødevarer.

På baggrund af Miljøstyrelsens nyeste tal om salget af stråforkortere, valgte fødevareminister Mariann Fischer Boel i går at indkalde repræsentanter fra landbruget, møllerne, industrien, grovvarehandelen, detailhandelen og Forbrugerrådet til et hastemøde i Fødevareministeriet i dag.

“Med mødet ønskede jeg at gøre parterne deres ansvar klart, så de indgår en frivillig aftale, der imødekommer forbrugernes ønsker om at kunne købe brød, gryn og mel fri for rester af stråforkortningsmidler”, siger fødevareministeren.

Fødevareministeren understreger samtidig, at anvendelsen af stråforkortningsmidler er lovlig i henhold til EU-lovgivningen, og at Danmark derfor ikke har mulighed for at lave et egentligt forbud imod at anvende det.

Repræsentanter fra landbruget, møllerne, industrien, grovvarehandelen, detailhandelen og Forbrugerrådet arbejder nu videre på at strikke rammerne for en frivillig aftale sammen. “Man skal ikke tage forskud på alle glæderne, men jeg vil gerne understrege, at dagens møde lover godt for den videre proces”, udtaler fødevareminister Mariann Fischer Boel.

Kontaktperson:
Pressechef Carsten Møller Jensen, tlf. 2091 5901


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024