Datomærkning ingen garanti for kvalitet af frugt og grønt

Claus Iversen
"Forbrugerne skal helt afgjort have mulighed for at vælge den gode smag og kvalitet, når der købes frugt og grønt. Men løsningen er ikke bare en datomærkning. For det første har friske grøntsager og frugt meget forskellig holdbarhed, og for det andet giver en datomærkning ingen garanti i sig selv for god kvalitet."

Det siger Venstres forbrugerordfører på fødevareområdet, Inger Støjberg, der i stedet støtter en kombination af datomærkning og kvalitetsmærkning.

"Der ville være mere perspektiv i at arbejde for en slags sæsonmærkning og et kvalitetsmærke, der garanterer, at denne frugt eller grøntsag er modnet på planten. Det er samtidig vigtigt at lære forbrugerne at sætte pris på gode produkter og god kvalitet. Her har frugt- og grøntbranchen en vigtig opgave", siger Venstres ordfører.

"Alt for mange af vi forbrugere forfalder til primært at handle med øjnene, når vi står i supermarkedet for at købe frugt og grønt. Vi tager det, som ser flot ud, og glemmer i farten de væsentlige kriterier: duft, aroma og smag", siger Inger Støjberg.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024