Et spring for økologien

Tina Møller
Dokumentation
På fredag den 30. maj kl. 14.00 lander fødevareminister Mariann Fischer Boel i faldskærm på Roskilde Dyrskue (Ring 1) med en informationskampagne om økologi under armen. Kampagnen går under titlen ”Øøøø…” og stiller skarpt på nogle af de centrale regler, der gælder for økologi.

Ministerten præsenterer kampagnen umiddelbart herefter (kl. 14.30) på dyrskuets Fødevareudstilling – sammen med Landbrugsraadet, Forbrugerrådet og Økologisk Landsforening. Der er lagt op til en præsentation med folkeligt tilsnit – publikum inddrages undervejs, og der vil der være publikumskonkurrence med tilhørende præmier.

Kampagnen kan ses i tv, radio, aviser og blade fra lørdag den 31. maj. En række større detailkæder har valgt at benytte den opmærksomhed, kampagnen forhåbentlig skaber, i deres butikker. Og på sitet www.øøøø.nu (aktivt fra den 30. maj) kan hele kampagnen ses. Her er også links til forskellige informationer om økologi og et vidensspil med præmier.

Fødevareministeriet har forberedt kampagnen i tæt samarbejde med en række organisationer på økologiområdet. Det er Forbrugerrådet, Landbrugsraadet, FødevareIndustrien, Økologisk Landsforening og detailhandlen repræsenteret ved Coop Danmark.

Hele 94 pct. af danskerne kender Ø-mærket og 81 pct. har rimelig eller fuld tillid til at det holder, hvad det lover - nemlig at varen rent faktisk er produceret i henhold til de gældende økologiregler. Omvendt er der dog en vis usikkerhed om, hvad Ø-mærket egentlig står for. De allerfleste danskere kender Ø-mærket, men det er de færreste, der ved, hvad mærket står for. Målet med kampagnen er derfor at oplyse forbrugerne om indholdet i Ø-mærket. Et oplyst forbrugervalg kan samtidig føre til et mere robust marked for økologiske produkter – og derved bidrage til at fremme en markedsdrevet udvikling af den økologiske sektor.

I presserummet på Roskilde Dyrskue vil der være oplysninger om kampagnen. Digitale billeder og digitale videooptagelser fra faldskærmsudspringet vil være tilgængeligt fredag sidst på eftermiddagen.

Pressemateriale og billeder bliver også lagt på kampagnesitet www.øøøø.nu

Kontaktperson:
Chefkonsulent Anders Klöcker, tlf. 3395 8864, e-mail [email protected]


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024