Lad os så komme i gang med berigelse
Lars Igum Rasmussen
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Set fra FødevareIndustriens vinduer er det ikke plusord som innovation, fornyelse, nytænkning, udvikling og forandring, der præger den danske fødevaredebat. Så langt fra.Lad os se på de sundhedsmæssige muligheder frem for til stadighed at sige "I (industrien, red.) skal bare tjene penge på at gøre usunde produkter sunde." Det er ikke vores formål. Vores formål er faktisk at være en ansvarlig industri, som tilbyder et rigt varieret fødevareudbud til danskerne og folk i hele verden med den store danske eksport
Ole Linnet Juul
Direktør i FødevareIndustrien
Efter et par ugers medieblæst om den udskældte berigelse af danske fødevare – efter myndighedernes afvisningen af 18 Kellogg’s produkter – står industrien tilbage med gentagelse af de fordomme, der har præget den hidtidige fødevaredebat – at berigelse er noget, der bør undgås.
"Vi ved, at eksempelvis gravide, en del ældre og indvandrer mangler D-vitamin," siger Ole Linnet Juel, direktør i FødevareIndustrien i et interview med FødevareTinget, og fortsætter:
"Men når vi så fra industrien kommer med en løsning på dette problem og siger, at der kunne ske gennem berigelse af fødevarerne, så bliver det denne berigelse, der bliver diskuteret herhjemme, ikke at det kunne være med til at afhjælpe et sundhedsproblem for en del i befolkningen. Alle behøver ikke spise berigede fødevarer, men dem, der har brug for ekstra tilskud, hvorfor må de ikke få det gennem maden? Det er svært at få en saglig reel diskussion om nye fødevarer herhjemme."