DHS: Vi spiser ikke forbrugere til middag

INTERVIEW: Forbrugerpolitik har traditionelt været baseret på en opfattelse af, at forbrugerne skal beskyttes mod det store stygge erhvervsliv, mener direktør i DHS. DHS er nu selv kommet med et forbrugerpolitisk oplæg. Formålet er at bygge bro mellem erhvervsliv, politikere og forbrugere.

Vi oplever gang på gang, at der ikke er tilstrækkelige ressourcer i Forbrugerstyrelsen og hos Forbrugerombudsmanden til at slå ned på synderne... Vi har kun én interesse, og det er, at der bliver en reel konkurrence, og at der bliver slået ned på dem, der snyder forbrugerne.

Kim Munch Lendal
Direktør i DHS
Den store stygge ulv er et image, handels- og servicevirksomhederne er godt træt af.

Hvad end det handler om virksomhedernes indstilling til mærkning af sunde og usunde fødevarer eller markedsføring af produkter, har der hidtil været en tendens til, at medier og politikere har opfattet erhvervslivet som 'the bad guy', der bare er ude på at snyde 'the good guys'.

Det mener direktør i arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen Dansk Handel & Service (DHS) Kim Munch Lendal.

Og selv om der trods alt blæser nye og mildere stemte vinde fra bl.a. det unge forbrugerministerium, er der et stykke vej endnu til en mere afbalanceret forbrugerpolitik, siger Kim Munch Lendal i et interview til Altinget.

Dokumentation
FAKTA:
Dansk Handel & Service forbrugerpolitiske oplæg er fra december 2005, hedder 'Den globale forbruger - borgeren i centrum' og kan læses på DHS' hjemmeside.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024