Danmark eksporterer salmonellabekæmpelse
Niels Th. Dahl
JournalistVi fandt ud af at teste for antistoffer. Ingen havde tidligere haft fantasi til at forestille sig, at man kunne teste for antistoffet for en sådan bakterie, som er ganske fredelig for dyrene. Hele dette setup gjorde, at frekvensen af salmonella faldt markant.
Henrik Wegener
Direktør for Fødevareinstituttet
De tider er forbi, hvor aviser og tv-nyheder i Danmark blev fyldt af skrækhistorier om salmonellainfektioner og dødsfald og gav de danskere forbrugere akut dødsangst, hver gang de skulle koge et æg eller stege en kylling.
Antallet af salmonellainfektioner i Danmark er nemlig ikke alene kommet under kontrol - men nu vil de udenlandske fødevaremyndigheder også lære af den danske måde at bekæmpe salmonellaen på.
Den europæiske fødevaresikkerhedsorganisation EFSA har således netop udpeget Fødevareinstituttet ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) som nyt analysecenter for salmonellainfektioner over hele Europa, der skal være med til at overvåge landene med hensyn til sygdomme i fødevarerne.